Головна » 2016 » Ноябрь » 16 » День української писемності та мови
14:43
День української писемності та мови

Переглянути фото заходу

   9 листопада, у День української писемності та мови, навчально-виховний комплекс «Якимівська гімназія» гостинно приймав учасників ІІ (районного) етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка.

  На конкурс зібралися учні  зі всіх шкіл Якимівського району. Навчально-виховний комплекс «Якимівська гімназія» представляли на ІІ (районному) етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка Бєляєва Юлія (6-Б клас), Мельник Аліна (9-Б клас) та Братчик Марина( 11-Б клас).

    На святі були присутні гості: начальник відділу освіти, молоді та спорту Якимівської районної державної адміністрації І.В. Водоп’янова, керівник апарату Якимівської районної державної адміністрації А.О. Пилипчук, голова профільної комісії Якимівської районної ради О.Є. Подольська.

    Урочиста частина розпочалася з виконання Державного Гімну України. Прапор винесли учні 11-х класів Гога Юлія, Торопова Віолетта та Беляєв Артем. Інна Володимирівна звернулася до присутніх  зі словами  привітання та побажала всім учасникам творчого успіху і натхнення, а потім вручила учням посвідчення учасників конкурсу. Анатолій Олексійович ознайомив присутніх із запровадженням «Програми розвитку і функціонування української мови в Якимівському районі» та закликав берегти і шанувати рідну мову.

     Відкриття проходило в атмосфері творчого натхнення. Особливу атмосферу свята знавців рідної мови та літератури створив український колорит: учні у квітчатих вишиванках, Шевченкове слово у віршах і піснях.

   Переможці фінальних етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка учні навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія»  Мельник Аліна, Моложнікова Вікторія та Писарева Ксенія виразно декламували поетичні твори відомих українських поетів. Власний твір-роздум «Слово рідне, калинове» представила Возненко Вікторія, учениця 9-Б класу. Вірші про рідну мову розповіли учні 2 класу: Авіром Юрій, Соломатов Євген, Станкова Вікторія, Цапович Ілля та Шеліпова Катерина. Присутніх зачарували пісня «Ми – нащадки козаків» у виконанні учнів 8 – В класу та  мелодійне соло «На нашій Україні» учениці 10 – Б класу Перетятко Валерії. Окрасою свята став виступ хореографічної групи 7 – Б та 8 – В класів з танком «Я люблю Україну свою!». Ведучими свята  були Галицька Олександра та Чир’єв Данило. Після закінчення свята всіх учасників пригостили святковим караваєм і учні у піднесеному настрою з радістю та натхненням приступили до виконання завдань конкурсу.

    Такі заходи допомагають молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в розвиток української культури та мови, і ще раз переконатися, що «поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини…»

Переглядів: 778 | Додав: admin | Теги: Шевченківське слово, український колорит, День української писемності та мови, відкриття конкурсу
Всього коментарів: 9
avatar
1 ivanbukin03 • 13:48, 30.11.2016
Вітаю з перемогою.
avatar
2 wwwlerynya • 15:47, 05.12.2016
Перед конкурсом був дуже гарний виступ учнів в честь цього заходу. Вітаю переможців.  biggrin
avatar
3 dmitriy_sheremetiev • 15:53, 05.12.2016
Гарна підготовка виступів учнів на чолі з організатором з виховної роботи Наталею Миколаївною Неродою. Всім переможцям конкурсу висловлюю подяку за те, що захистили гідність школи.
avatar
4 stacey14prvln • 13:40, 06.12.2016
Прекрасная организация,рада за нашу школу)Надеюсь,что число таких праздников будет  возрастать с каждым годом)
avatar
5 nikitabratishchenko • 17:31, 08.12.2016
Рад тому,что наша школа уделает внимание таким праздникам,поздравляю наших победителей!
avatar
6 Эдик Ликов • 20:18, 09.12.2016
Молодцы!Продолжайте в том же духи!
avatar
7 lerakozatchek • 10:51, 12.12.2016
поздравляю с победой!! молодцы!! ученики нашей школы самые талантливые и самые умные!! happy
avatar
8 irinasavitskaya01 • 15:52, 09.02.2017
Вітаю з перемогою,молодці)
avatar
9 alexander_ivanov_2018 • 22:55, 09.02.2017
Вітаю так тримати!!!)
avatar