Головна » 2017 » Март » 6 » «День зустрічі птахів»
22:55
«День зустрічі птахів»

    З 2013 року Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України проводить Всеукраїнську акцію «День зустрічі птахів». Метою акції є актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового розмаїття перелітних птахів.

    Найбільш активними учасниками акції цього року стали учні початкових класів. Так на уроці природознавства в 2 класі учні працювали над проектом «Пташина їдальня». Кожен учень з любов’ю майстрував власну годівничку, тому що він рятує життя птахам.

      Майстрували годівнички з пластикової пляшки. Але діти так прониклись життям птахів, що вдома Авіром Юрій разом з татком зробили дерев’яну годівничку з дахом, що не протікає. Хлопець із великим задоволенням розповідав однокласникам про те, як вони з татом 6 годин працювали над годівничкою.

      Ілля Цапович розповів, які продукти можна класти в годівничку, а які не можна в жодному разі. Васильченко Єлизавета інсценувала життя птахів у зимовий час. Шеліпова Катерина вдома зробила велику годівничку з пластикової пляшки, яскраво розфарбувавши її. Трусов Кирило разом з татом змайстрували сходинки для зручності птахам.

    Кожен учень зробив свою годівничку, а разом вийшла «Пташина їдальня» на пришкільній ділянці. Ми закликаємо птахів до нашої «Пташиної їдальні». 9 березня відзначалися Сорочини – свято закликання птахів. За думкою наших предків, в цей день прилітало 40 різних пташок із вирію. Люди влаштовували зустріч птахів. Перший крок ми вже зробили, а 9 березня будемо випікати весняне печиво у вигляді пташок – «жайворонків», «голубків» з батьками. На пришкільній ділянці біля годівничок будемо водити хороводи, співати пісні.

        Велика подяка батькам за допомогу, разом ми виховуємо добрих, чуйних, щирих людей.

 

             Вчитель природознавства Н.М. Глушко

Переглядів: 797 | Додав: admin | Теги: свято закликання птахів, Проектна діяльність у початковій шк, весна, пташина їдальня, урок природознавства, весняне свято, весняне печиво, День зустрічі птахів
Всього коментарів: 2
avatar
1 stacey14prvln • 13:46, 14.03.2017
Нужно чаще проводить такие мероприятия! Полезно и весело!
avatar
2 lerakozatek • 15:22, 16.03.2017
гарні роботи!!! молодці!!! up
avatar