Головна » 2017 » Март » 6 » Фінал конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України
20:05
Фінал конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

Подарунок для героя

    19 лютого у м. Запоріжжі проходив заключний етап ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів МАН України, де учні зі всієї Запорізької області представляли свої науково-дослідницькі роботи. Серед них були і учні навально-виховного комплексу «Якимівська гімназія». На відділенні мовознавства свої науково-дослідницькі роботи з англійської мови презентували учні 8-А класу Чернік Аліна «Лексичні засоби вираження поняття «свобода» у сучасній англійській мові» (керівник: Лисейко О.В.) та Овсянніков Максим «Особливості перекладу газетної лексики» (керівник: Роєва О.О.). на математичному відділення представляли свої роботи, підготовлені

під керівництвом заступника директора з НВР, вчителя математики Шкраміди Н.В., учениці 11-Б класу Писарева Ксенія – «Складання диференціальних рівнянь  при розв'язуванні задач» і Братчик Марина – «Моделювання функціональної залежності величин».

    Цікаві дослідження презентували учні на хіміко-біологічному відділенні. «Дослідження типу зиготності та ступеня конкордантності і дискордантності близнюків серед учнів шкіл селища Якимівка» – робота учениці 10-А класу Козачек Валерії (керівник: Качан С.М.) та «Дослідження впливу лікувального масажу на швидкість одужання на бронхіт та пневмонію зокрема у бійців із зони АТО» – робота учня 11-Б класу Кутікова Олександра (керівник: Павлова Л.В.)

     На історико-географічному відділенні різносторонні та актуальні дослідження представили учень 9-Б класу Колесников Данило (керівник: Тимків О.М.) з теми «Якимівська дослідна станція від минувшини до сьогодення» і учениця Арсеньєва Анжеліка (керівник: Соломахіна О.М.) з теми «Консолідуюча роль греко-католицької церкви у взаємовідносинах між течіями християнства на Західній Україні у І половині XVІІ сторіччя».

   Робота «Ювенальна віктимологія в Україні та проблеми попередження і профілактики віктимної поведінки» з правознавства учня 9-Б класу Подзолкова Кирила (керівник: Чудієвич С.М.) підготовлена з використанням місцевого матеріалу.

     Найбільш вдалі виступи були відзначені журі. Так за підсумками конкурсу:

  • І місце посів Кутіков Олександр (керівник: Павлова Л.В.);,
  • ІІ місце Козачек Валерія (керівник: Качан С.М.);
  • ІІІ місце Писарєва Ксенія (керівник: Шкраміда Н.В.).

   Вітаємо учасників та переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, бо завдяки цьому конкурсу учні вчаться вперше проводити наукове дослідження, отримують додаткові знання з предмета, вчаться презентувати результати роботи перед незнайомою аудиторією, вести наукову дискусію, а отже визначитись з майбутньою професією та підготуватись до навчання у вищому навчальному закладі їм буде легше.

 

 

Переглядів: 760 | Додав: admin
Всього коментарів: 2
avatar
Победители!!!!! Гордость нашей школы! prof
avatar
2 irinasavitskaya01 • 15:37, 16.03.2017
молодці,вітаю)))
avatar