Головна » 2016 » Январь » 22 » Історичний екскурс в події 22 січня 1919 року
12:40
Історичний екскурс в події 22 січня 1919 року

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу - урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка.

 

В день святкування Соборності України у навчально- виховному комплексі «»Якимівська гімназія» відбувся виступ лекторської групи учнів 10-Б класу НВК «Якимівська гімназія» у складі: Зубкової Регіни, Братчик Марини, Фурман Поліни та Чир'єва Данила під керівництвом вчителя історії Гарбузової С.А.

 

Учнями була  підготовлена  інформація про причини, передумови та історичне значення Акту Злуки. Розповідаючи для учнів 5-11 класів особливість прийняття Акту Злуки лектори зробили акцент на тому, що цей документ - подія величезного історичного значення. Навіть залишившись тоді нереалізованим, ідеал соборності українських земель упродовж багатьох десятиліть виступав визначальним чинником національної консолідації, виявом генетичного прагнення українства до територіального й духовного єднання, спадкоємності історичної державницької традиції. Цілісність етнічної території стала фундаментальною підвалиною відродження сучасної незалежної, соборної України.

Акт Соборності надав завершеної форми самостійній українській державі. Він став яскравим фіналом складного і тривалого шляху українців до консолідації етносу, перетворення його в єдину політичну націю, а також об'єднання території його споконвічного проживання в межах єдиної української держави. 

Закінчуючи свій виступ лекторська група переконливо наголосила, що завдання сучасного покоління - зберегти і примножити державотворчий потенціал ідеї соборності як запоруки нерозривності і єдності державного організму, поступального соціально-економічного і духовно-культурного розвитку України.

Переглядів: 549 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
avatar