Головна » 2015 » Декабрь » 14 » Про вшанування ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
21:15
Про вшанування ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

    26 квітня 1986 року Чорний день в історії України, день, коли Чорнобиль став відомий усьому людству. Гірка, як полин, слава.

    Майже тридцять років пройшло з того часу , як вибухнув реактор на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Горем і болем увійшов в наше життя Чорнобиль, розділив долю людей на «до» і «після». Ліквідатори – люди, що за обов'язком служби взяли участь у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи. Це люди різних національностей, професій, різного віку. Біда їх об'єднала, і де б вони не народилися, у яких краях не мешкали – їхньому життєвому паспорті значиться прописка «Чорнобилець».

    14 грудня , в день вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС в НВК «Якимівська гімназія» відбувся лекторій «Вони першими ринулись в бій» , який підготували учні 9-Б класу: Шереметьєв Дмитро, Буйко Ліза, Галицька Олександра, Шершньова Тетяна, Гавриленко Данило, Березанська Анастасія разом з вчителем основ здоров'я Любайкіною О.О.

    Учні розповіли про тих , хто першими прийняли на себе удар невидимої диявольської сили – радіації – пожежних ВПЧ-2 з охорони ЧАЕС , про тисячі інших ліквідаторів , які ціною свого життя затулили не тільки станцію , а й Європу.

    Нехай же у цей день, День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного з нас співчуттям і милосердям.    

Переглядів: 560 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
avatar