Головна » 2016 » Июнь » 14 » Проект "Вчимося жити разом"
12:52
Проект "Вчимося жити разом"

Переглянути фото заходу 

 

Коли на сході України розпочався збройний конфлікт і величезна кількість родин з дітьми стали вимушеними переселенцями, виникло багато проблем з їхньою адаптацією на новому місці проживання. Частина дітей перебувала в стресі через побачене вдома, частина не могла звикнути до нової школи, вчителів, знайти нових друзів, у декого були усі ці та безліч інших проблем.
  Проект «Вчимося жити разом» було ініційовано представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, а Служба Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) в рамках своєї ініціативи «Діти миру» виділила на його реалізацію 800 тисяч євро.
       Представництво  ЮНІСЕФ в Україні залучило до виконання проекту «Вчимося жити разом» дві організації.
       Перша – це громадська організація «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту, яка виконує проект в частині впровадження освіти на засадах розвитку життєвих навичок.
       Другим виконавцем проекту «Вчимося жити разом» є Національний Університет «Києво-Могилянська Академія», який виконує проект в частині надання психосоціальної допомоги.
        З 2 по 6 червня  на базі Мелітопольської гімназії №5 та з 6 по 8 червня 2016 року на базі Мелітопольської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 24  відбулися  тренінги для педагогів навчальних закладів Запорізької області «Методика викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» в основній, старшій  і молодшій школі.
        На триденному  тренінгу були присутні представники різних навчальних закладів Запорізької області, де впроваджується даний проект.
        Від навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія» в роботі тренінгу взяли участь:  вчитель хімії, біології та основ здоров’я  Любайкіна Олена Олександрівна, вчитель основ здоров’я  та природознавства Глушко Наталя Миколаївна, вчитель початкових класів Урбан Ольга Олександрівна. Перший день розпочався зі знайомства учасників, також було представлено вступні презентації з даної тематики та проведено демонстраційний тренінг. Цього ж дня було розподілено тренінги між вчителями для подальшої їх демонстрації. Другого та третього  дня відбувалось представлення тренерами підготовлених уроків.  На тренінгу обговорювались пропозиції і рекомендації щодо удосконалення розробок занять.
       Останній день був також присвячений обговоренню тренінгу загалом. Було представлено підсумкові презентації та з’ясовано усі питання, які виникли протягом навчання. Цього ж дня відбулося урочисте вручення сертифікатів. Наші вчителі  дізналися багато нового про тренінгову систему та методику викладання, спробували себе у ролі тренерів та учнів.
В наступному навчальному році вчителі  обов’язково будуть впроваджувати цю систему викладання на своїх уроках та в позаурочний час.

Переглядів: 1248 | Додав: admin | Теги: проект вчимося жити разом, початок проекту, Вчимося жити разом, сучасні проекти, тренінг, проект, соціальні навички, професійна освіта, сучасна освіта
Всього коментарів: 0
avatar