Головна » 2016 » Сентябрь » 15 » Вчимося жити разом: тренінг «Як помиритися з другом?»
17:09
Вчимося жити разом: тренінг «Як помиритися з другом?»

Переглянути фото заходу 

Другий урок 15 вересня 2016 року у 2 класі навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія» з основ здоров'я відбувся у формі тренінгу. Ми заздалегідь підготувалися: зранку прийняли участь у музичній зарядці –всі були у бодьорому та позитивному настрої. Учні зайшли в аудіторію та розмістилися на стільцях з різнокольоровими картками у колі і я розпочала заняття. Діти спробували визначити, що таке дружба та розповіли про своїх друзів. Проглянувши фрагмент мультфільму, діти зробил висновок, що могло бути причиною конфлікту, а потім ми обговорювали, як почувають себе друзі, коли сваряться і як знайти спосіб примирення.

Учні активно приймали участь у дискуссії. Дуже сподобалися їм руханка «Струмочок» і я, як класовод, дуже зраділа, що в кожного з моїх учнів є друг. Виконуючи вправу «Цінність дружби», діти швидко складали прислів'я та пояснювали його значення. Ну і всі разом ми розучували алгоритм,  як помиритися з другом, а  Шеліпова Катруся сказала: «Не варто сваритися через дрібниці».  Казакевич Назар зазначив, що так можна миритися ще й з сестрою або братом, а Трусов Кирило сказав : «Краще зовсім не сваритися». А «мирилки» я навіть почула на перерві після уроків. Після тренінгу діти питали мене, а чи будемо ми ще проводити урок так цікаво та незвичайно. Мене це дуже порадувало.

У нестандартній формі тренінг пройшов цікаво, змусив замислитися кожного учня над проблемою конфлікту між друзями. Ігрові засоби активізували участь дітей у тренінгу. Робота в групах сприяла виконанню завдань тренінгу та поповнювала словниковий запас учнів. Проведення тренінгу, сидячі у колі, придавало роботі комфортності і близькості один до одного. 

 

 

 

 

Урбан О.О., класовод 2 класу 

Переглядів: 791 | Додав: admin | Теги: проект вчимося жити разом, Вчимося жити разом, сучасні проекти, тренінг, соціальні навички, проект, сучасна освіта, Як помиритися з другом
Всього коментарів: 0
avatar