Головна » 2016 » Октябрь » 3 » Вчимося жити разом: тренінг «Стать і статеві ролі»
19:14
Вчимося жити разом: тренінг «Стать і статеві ролі»

Переглянути фото заходу

3 жовтня 2016 року в рамках проекту «Вчимося жити разом» у 4 (8)-А класі навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія» відбувся тренінг на тему: «Стать і статеві ролі». У цікавій форі групової роботи учні ознайомилися з поняттями «біологічна стать» і «соціальна статева роль» (гендер), розглянули на прикладах концепцію гендерної рівності.

На уроці були запропоновані цікаві вправи, такі як «Голосуй ногами» на роз’яснення відмінностей між поняттями «стать» і «гендер». Було використано цікаві презентації, відеоролики, які яскраво демонстрували гендерні стереотипи. Сподобалась учням і робота в парах. Об’єднання в пари проходило за допомогою руханки «Струмочок». Повторення основних понять «гендер», «гендерні стереотипи», «гендерна рівність» відбулося на основі презентації «Гендер в малюнках».

Завершився тренінг фразою «Я щасливий (а), що я хлопець (дівчина), тому що …», де учні висказали свої думки з приводу своєї статті.  Дітям дуже сподобався урок-тренінг, бо вони дізналися багато цікавого, актуального, а також самі приймали в цьому активну участь. Учні виступали в ролі активних суб’єктів, а не пасивних споживачів інформації. До співпраці були залучені не лише активні учні, а й ті, кого звикли вважати пасивними. У класі панувала атмосфера дружби, довіри та підтримки. 

 

Любайкіна О.О., вчитель біології, хімії та основ здоров'я

Переглядів: 956 | Додав: admin | Теги: проект вчимося жити разом, сучасні проекти, Вчимося жити разом, тренінг, проект, соціальні навички, сучасна освіта, стать і статеві ролі
Всього коментарів: 1
avatar
1 Эдик Ликов • 20:22, 09.12.2016
Тренинг..хорошая задумка.
avatar