Головна » 2015 » Ноябрь » 28 » Вітаємо переможців обласного конкурсу "Патріотизм у долі Запоріжжя"
20:58
Вітаємо переможців обласного конкурсу "Патріотизм у долі Запоріжжя"

Переглянути фото заходу 

 

26 листопада на базі Запорізького обласного краєзнавчого музею відбувся обласний літературно-дослідницький конкурс «Патріотизм у долі Запоріжжя».

Обласний конкурс проводиться з метою підвищення рівня обізнаності молоді щодо історії Запорізького краю, збереження історичної пам’яті різних епох та шанобливе ставлення до видатних особистостей – патріотів Запорізької землі.

У цьому році конкурс проводився в 5-х номінаціях: патріотизм козацької доби, патріотизм часів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 pp., патріотизм мирних років періоду після Великої Перемоги 1945 р., патріотизм періоду незалежності України, « Патріотизм періоду гідності та незалежності 2013-2015 рр».

Конкурс проходив у два етапи: заочне оцінювання робіт та захист свого дослідження. У конкурсі взяли участь творчі роботи  180 конкурсантів Запорізької області за двома віковими групами. Тільки 60 робіт були відібрані у фінал, і серед них роботи учнів НВК «Якимівська гімназія».

У номінації «Патріотизм козацької доби» до фіналу була запрошена Кривонос Марія, учениця 9-Б класу НВК «Якимівська гімназія» (науковий керівник:  вчитель історії НВК «Якимівська гімназія» Гарбузова С.А.)  з науковим дослідженням: «Постать кошового отамана Війська Запорізького Івана Сірка та його роль в історичному процесі». У даному дослідженні було представлено Івана Сірка як видатного політика, військового та громадського діяча.

Іріоглу Софія, учениця 11-Б класу НВК «Якимівська гімназія» представила історичне дослідження з теми «Кононіхіна І.І.– педагог з активною волонтерською позицією». (науковий керівник: заступник директора з НМР Тимків О. М.) У своїй роботі Софія зробила акцент на високому професіоналізмі Ірини Іванівни як педагога та значний вклад її у волонтерський рух Якимівського району.

У номінації «Патріотизм періоду гідності та незалежності 2013 – 2015 рр.» захищався Гарбузов Кирило, учень 11-Б класу навчально- виховного комплексу «Якимівська гімназія», (під керівництвом Олексія Миколайовича), який презентував історичне дослідження з теми: «Полковник І.І. Щербина як приклад патріотизму українського військовослужбовця».  У цій  роботі учень зробив комплексний аналіз біографічних даних І.І. Щербини та показав героїзм полковника впродовж служби у Збройних Сил України.

Також хочеться висловити слова вдячності дружині Ігоря Івановича –Олені Леонідівні Щербині, бойовому товаришу Дегтярьову Едуарду Анатолійовичу та Чишку Михайлу Євгенійовичу, які попри біль та сумні спогади надали цікаві матеріали, а в ході інтерв’ю розповіли багато фактів з життєвого шляху та проходження військової служби полковника Щербини І.І., директору КЗ «Якимівський історико-краєзнавчий музей » Гнєдашеву В.М. за надані фотографії та екскурсію по експозиції «Герої АТО».

За рішенням журі конкурсу Гарбузов Кирило та Іріоглу Софія зайняли I  місця, а Кривонос Марія стала фіналістом конкурсу. Переможців нагородили пам’ятними кубками та грамотами, а також побажали творчого натхнення та успіхів у подальших наукових дослідженнях.

Заступник директора з НМР НВК «Якимівська гімназія»    Тимків О.М.

Переглядів: 805 | Додав: admin
Всього коментарів: 1
avatar
1 dmitriy_sheremetiev • 23:43, 09.12.2016
Вітаю учнів з перемогою, особливо свою однокласницю Марію!
avatar