Головна » 2016 » Март » 25 » Вшановуємо пам’ять наших земляків
17:41
Вшановуємо пам’ять наших земляків

Вітаємо з Днем вчителя

25 березня дощило, а у дворі навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія» зібралися вчителі  та учні початкових класів, щоб вшанувати пам’ять якимівських військовослужбовців, які віддали життя захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. На урочистій лінійці, присвяченій відкриттю пам’ятного стенду «Якимівські бійці-патріоти на захисті України» присутні гості: Дегтярьов Едуард Анатолійович – учасник антитерористичної операції на сході України, Шереметьєва Анна Володимирівна – головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Якимівської РДА, Гнєдашев Віктор Миколайович – директор Якимівського краєзнавчого музею.

 

     Анна Володимирівна відзначила  важливе значення заходу для  патріотичного виховання молоді. «Учні навчально-виховного комплексу беруть активну участь у різноманітних акціях:  «Поділись теплом», «Великодній кошик солдату», акції зі збору пластикових кришечок для подальшої переробки на протези для воїнів, а також перемагають у конкурсах патріотичного спрямування «Твої герої Запорізький край», «Сила, честь та мужність», – відмітив Едуард Анатолійович. Віктор Миколайович запросив учнів на екскурсію до експозиції присвяченої учасникам АТО та вручив директору  Вагеник Н.А. книгу  про воїнів-Інтернаціоналістів Якимівського району. В книзі є розповідь про одного з загиблих, Щербину І.І., інформацію про якого допомагав збирати учень 11 класу Гарбузов Кирило. 

     Директор навчально-виховного комплексу Н. А. Вагеник запевнила всіх присутніх , що  учні збережуть пам'ять про подвиг наших земляків та зроблять все щоб наша Україна стала багатою, незалежною європейською державою, а для цього вони будуть добре вчитися, поважати батьків та вчителів, любити свою Батьківщину.
     Право відкрити стенд «Якимівські бійці-патріоти на захисті України» було надано учаснику АТО Дегтярьову Е.А. та заступнику директора з НМР , вчителю історії Тимківу О.М. На стенді розміщено світлини семи земляків: Щербини І.І., ЛобоваД.О., Іванова Є.В., Левківського В.С., Демидова Ю.Г., Попова В.Г., Мірошніченка М.В., які віддали своє життя за суверенність та соборність України.


Переглянути фото заходу

 

     У підготовці та проведенні заходу приймали участь як наймолодші школярі так і старшокласники, а саме Драчук Анна, Шереметьєв Дмитро, Гога Юлія, Іванов Данило, Громенко Крістіна, Лисевич   Егор, Файденко Микита, Костандова Софія, Тараторкіна  Марія, Урбан Віолетта, Погорєлий Сергій, Саламатов Євген та Чеченко Микита. Учень 1 класу Мухін Олександр продекламував свій власний вірш «Я – за єдину Україну». Захід закінчився покладанням квітів.
        Лекторська група у складі учнів 11-Б класу: Бєлік Анастасії, Іріоглу Софії, Червякової Наталі, Чукаєвої Юлії ознайомили всіх учнів навчально-виховного комплексу з біографічними даними якимівських бійців, які героїчно загинули при виконанні військового обов’язку на Сході України.

 

 

Переглядів: 674 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
avatar