Книга поезій
|
|
nvkyakimgimnazia | Дата: Суббота, 21.01.2017, 18:56 | Повідомлення # 1 |
Ученик
Група: Администраторы
Статус: Оффлайн
| Поділись своїми поетичними творами на нашому сайті!  Нагадуємо читачам, що поетичні твори захищені законом про авторське право і не можуть бути передруковані чи використані без письмового дозволу автора.
|
|
| |
tetanaglebova | Дата: Вторник, 24.01.2017, 13:36 | Повідомлення # 2 |
Ученик
Група: Пользователи
| ЖЕЛАНИЯ Звёздочка милая, звёздочка ясная, Ты восхитительна и прекрасна. Ты даришь нам свет и надежду в мечту. Исполни желания, я очень хочу. Прошу, чтобы мама здоровой была, Чтоб дом наш всегда обходила беда, Чтобы все люди стали добрей – Не обижали бездомных зверей, Чтоб все дети имели семью, И люди чаще говорили:« Люблю». Много хочу у тебя попросить, Прошу, обещай нам вечно светить.
ЧТО ТАКОЕ ЛУНА?В Интернете я сижу И вопросы задаю: Для чего нужна Луна? И что делает она? Обработав мой запрос, Интернет завис всерьёз И ответил очень «мило»: Что Луна – это светило, Что она спутник планеты, К ней стремятся все ракеты. Рассказал он много мне – И довольна я вполне. Автор: Татьяна Глебова, ученица 5-Б класса. Учитель: Ю.Ф. Дюкова
Повідомлення відредагував tetanaglebova - Вторник, 24.01.2017, 13:37 |
|
| |
darynashackal | Дата: Вторник, 24.01.2017, 13:39 | Повідомлення # 3 |
Ученик
| УКРАЇНА
Україна – дім мій милий, Змалку виросла я тут . Тут побачила світ білий І пшениці взяла жмут.
Україна – калиновий край, І козацтво, і слава, і воля, І поля щедрі на урожай, І ліси, і моря – роздолля!
Україно, моя рідненька, Тут колиска моя і родина. Для усіх нас ти, наче ненька, Бо, як мати, одна-єдина!
НАШ ПРАПОР
Наш прапор зітканий із сонця й неба, Наш прапор зітканий із волі й жита. І нам, нащадкам, пам’ятати треба, Що пращурами в битвах пережито.
Освячений любов’ю до свободи, Доводив ворогів він до нестями. Це – символ віри нашого народу, Овіяний легендами й піснями.
Хай будуть з нами Правда і Господь, Єднаймося на добрі, мирні справи. І патріотів наших не збороть, Бо з ними прапор вільної держави!
Автор: Шакал Дарина, учениця 7-В класу. Вчитель: Ю.Ф. Дюкова
|
|
| |
ZArEchNiI | Дата: Вторник, 24.01.2017, 16:32 | Повідомлення # 4 |
Ученик
| Безмежний космос Так в нім багато всіх галактик. Вони далекі та живі, Неначе там нам хтось маяче, Неначе кличуть нас туди. А що ми можемо? Нічого... Такі малі на фоні тим. Такі одні, та все ж живі. Можливо, внуки наших внуків Вже будуть жить не на Землі, Але це все ще невідомо. Мені ж так хочеться туди. Пізнати все нове безмежжя, Відкрити новий світ очам. Я хочу бути там, де зорі, І де раніше не бував. Настануть дні і ті хвилини, Коли здійсняться мої мрії. І зорі на небі – цілющі краплини Душу мою і серце зігріють.
Автор: Жидовцев Антон, учень 10-Б класу. Вчитель І.О. ПогорелаДодано (24.01.2017, 16:31) --------------------------------------------- Холодна планета Уран Холодний, далекий гігант В системі сонячній кружляє. Блакитна планета Уран, Та сьоме місце вона має. На честь Урана її назвали, В честь бога неба з тим ім'ям, Що греки тоді прославляли. Тепер відомо про це нам. Найхолодніша та льодяна Її середина з ядром. Її поверхня вкрита льодом, Та вітри машуть там крилом. Уран – планета дружелюбна, Багато в неї є братів. Навколо неї всі кружляють, Їх налічили двадцять сім.
Автор: Жидовцев Антон, учень 10-Б класу. Вчитель І.О. Погорела Додано (24.01.2017, 16:32) --------------------------------------------- Алмазна планета Існує в космосі безмежнім. Казкова, гарна, чарівна Планета з дивним формуванням, Алмазна майже вся вона. Її казковість ще велика, Серед планет така одна. Що має власную систему З п'яти планет, така вона! Ви уявіть собі картину: Навколо неї п’ять планет, Що обертаються та мають Один химерний силует. Ще є незмінна особливість В різниці теплоти на ній. Вона миттєво нагріває Поверхню твердих кришталів. Існує думка, що планета Має вулкани немалі. Це пояснило б ту різницю В температурі кришталів. А взагалі планета дивна. Її ще треба розглядать, Бо фактів знаєм дуже мало, А думки можна вже складать.
Автор: Жидовцев Антон, учень 10-Б класу. Вчитель І.О. Погорела
|
|
| |
valeriapletyk | Дата: Вторник, 24.01.2017, 16:43 | Повідомлення # 5 |
Ученик
| Зоряна колиска
В кутку галактики земної, у просторовій далині, в обіймах хмари Оріона летить колиска у тіні.
Вона, напевно, так велична, бо вітер кришталі зірок збирає в кошик та здуває на неї зоряний пісок.
Масивні зірки в цій колисці – скульптури світових років, Які писались на основі космічних, таємних шляхів.
Колиска є великим містом новонароджених зірок. Водневий газ в її основі утворює міцний клубок.
Тому, щоночі пильно стежим, як планетарій зірковий в сузір’ях дивних та химерних шлях пише ніжний і новий.
Автор: Валерія Плетюк, учениця 10-Б класу. Вчитель І.О. Погорела
Додано (24.01.2017, 16:43) --------------------------------------------- *** Настала ніч , у небі зорі розлили білий, ясний світ. Заснули ріки у просторі, та втратив ліс яскравий цвіт. Зірвався з неба малий вогник та полетів у небуття. Згадала я своє бажання, Почула й зірка ці слова. Нехай у світі мир панує, й війна ногою не ступа. хвороби зникнуть, щастя буде, а молодь мудрий світ вивча. Почула зірка цю промову, Вона чарівною була, Накрила щастям нашу Землю. Махнула волею крила. А через мить усе змінилось – добром заполонило світ Щасливі очі заблищали, Життя продовжив людський рід
Автор: Валерія Плетюк, учениця 10-Б класу. Вчитель І.О. Погорела
|
|
| |
asaturyan-dianka | Дата: Вторник, 28.02.2017, 17:47 | Повідомлення # 6 |
Ученик
| Песок всё сыпется, а ты сидишь, Ничего со своей жизнью не делая. Вот так и жизнь пройдет и ты ничего не успеешь...
Но сейчас уже поздно себя в чем-то искать, Ибо подходит твоей жизни закат. Всю жизнь ты не хотел от неё ничего брать...
Жизнь твоя скучной слишком была, Не хотел ты никого замечать и никому помогать, Поэтому люди не хотели вовлекать тебя в разные дела.
А сейчас сидишь и сожелеешь, еле дыша, Час твой пришел, солнце зашло, Оторвалась от тела твоя душа...
Автор: Асатурян Диана, ученица 10-Б класса
Повідомлення відредагував asaturyan-dianka - Вторник, 28.02.2017, 17:48 |
|
| |