Головна » 2015 » Ноябрь » 28 » До дня вшанування жертв Голодомору
22:15
До дня вшанування жертв Голодомору

У 2015 році День пам’яті жертв Голодомору припадає на 28 листопада. Саме тому у ці останні дні осені у НВК «Якимівська гімназія» пройшли заходи з нагоди вшанування пам’яті жертв голодомору. Учні та вчителі НВК «Якимівська гімназія»  долучились до Всеукраїнської акції: «Засвіти свічку 28 листопада».Цікаво і змістовно пройшли виступи лекторських груп  учнів 9 класів у складі: Буйко Є., Шершньова Т, Гавриленко Д, Березанська А, Бондар О, Дзабаєва В., Ткачук А, Белицька К  з теми: «Злочин влади – трагедія народу» керівник: Чудієвич С.М.

По результатам виступів лекторів   діти ознайомили учнів з трагічними подіями штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української РСР. Ці дані довгий час замовчувалися і лише в роки незалежності України вони стали відомими. За оцінками сучасних дослідників вони становлять більше 4 мільйонів жертв.

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано всі: і життя людини і життя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним. Особливо вражаючими сторінками є ті, де смертельним шрифтом викарбовано слова: голод, голодомор.  Ми, люди ХХІ століття, повинні пам’ятати, вивчати історію, аби не повторилося найстрашніше за всю історію України – штучне, насильницьке винищення людей. У кінці листопада по всій Україні відбуваються численні заходи – реквієми.Ці хвилини увійшли у серце кожного тихою молитвою, певною мірою очистили дитячі душі, і ще раз нагадали про те, що не треба забувати уроків історії.  Нехай кожен із нас торкнеться пам’яттю тих страшних років, запалить свічку –данину тим, хто навічно пішов від нас. Вони повинні жити в нашій пам’яті.

Переглядів: 603 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
avatar